Bullet Journal | A kezdetekről őszintén

Valószínűleg sok helyen találkoztatok már a bullet journal kifejezéssel. Ez tulajdonképpen egy olyan füzet, ami egyszerre határidőnapló, tervező, napló, szokásfigyelő, és nagyjából minden, amire szükséged lehet. Már kb. két éve terveztem, hogy belevágok a készítésébe, azonban egészen idáig valamiért csak halogattam. Pedig már régóta éreztem, hogy nem találtam olyan határidőnaplót, ami nekem való lenne.

IMG_5241

Mindig nagyon szerettem jó előre kigondolni, miket kell megcsinálnom, összeírni pl. sulis feladatokat, munkában elvégzendő projekteket, de ezeket általában a határidőnapló jegyzet részébe tömörítettem, vagy külön kis lapokra írtam. Így persze nem lett túl átlátható… 😀 Szeptemberben, amikor újra elkezdtem egyetemre járni, nagy szükségem lett volna egy olyan oldalra, ahova összeírhattam volna a félév fontos időpontjait (vizsgák, beadandók) egyszerre. Végül sok belső szenvedés és halasztgatás után úgy döntöttem, nekivágok a BuJo-nak. Persze ekkor is rengeteget szenvedtem:

  • Nem akarok sokat költeni egy ponthálós füzetre, mert biztos béna lesz, és a kívül szép füzet nem lehet belül csúnya.
  • Nem tudok szépen rajzolni, és szomorú leszek, ha nem lesz szép.
  • Októberben nem kezdhetek bele egy határidőnaplóba…
  • Ha elkezdem, nem hagyhatom abba, de mi van, ha lusta leszek…

Így jó alaposan átgondoltam, hogyan kezdjek neki:

  • Kerestem egy olcsó, mégis korrekt ponthálós füzetet. Induláshoz tökéletesen alkalmas, nem túl vastag, így kb. pont akkor fog elfogyni, amikorra kialakulnak a saját BuJo-s szokásaim.
  • Megbeszéltem magammal, hogy igenis tudok rajzolni. Eleinte sima papíron próbálkoztam, és csak minimális rajzot vetettem be eddig, de igazából nem is annyira fontos.
  • Addig húztam-halasztottam a dolgot, hogy január lett. Így nem volt mit tenni, elkezdtem 😀

IMG_5243

Azóta pedig imádom! Nagyon örülök, hogy belekezdtem, mert egyrészt szuper kreatív időtöltés, kikapcsol és úgy tudom rendszerezni a gondolataimat, ahogy nekem a leghatékonyabb. Az első pár oldal persze nem lett a legszebb és nem is annyira átgondolt, de minden új része egyre jobban sikerül. Sőt úgy érzem, egyre kreatívabban ülök le hozzá, ami a lusta kis lelkemnek külön öröm, hiszen ez valamennyire biztosítja azt, hogy tovább folytassam.

IMG_5242

Ha ti is most kezditek/kezdenétek el a BuJo-készítést, és vannak bevált tippjeitek, kedvenc oldalaitok, vagy kérdésetek az indulással kapcsolatban, írjatok bátran 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close